A fiam ajándéka sikeres vizsgájára

A gyerekek különleges helyet töltenek be az életünkben, és sokszor bár szidjuk magunk, hiszen a világ legnehezebb feladatát vállaltuk amikor a gyereknevelésbe fogtunk, de semmiért sem változtatnánk meg a dolgokat, hiszen imádjuk őket. Persze már a kezdetekkor vannak gondolatai az embernek, egyrészt, hogy hogyan fogja őket nevelni, másrészt pedig hogy milyen emberek lesznek, ez pedig az idő előre haladtával egyre inkább távolodik a valóságtól, és ezen jót vidul sokszor az ember. Én például azt gondoltam mindig is, hogy a gyerekeim sportolni fognak, ehelyett azonban mindkettő a programozók világába kacsintgat, és bár életvidámak és életrevalók, de rengeteget ülnek a gép előtt, és inkább megnéznek egy jó filmet, mint hogy focizzanak egyet vagy bármi mást sportoljanak. Ezen kifejezetten sokat tudunk nevetni a férjemmel, hiszen mi gyerekként a focipályán és a kosárpályán láttuk őket lelki szemeink előtt.

Most például a kisebbik fiam egy vizsgájára készült és a nagyobbik fiammal megleptük őt, hiszen a sikeres vizsgája örömére egy apple watch milánói szíj került az ajándékdobozba, aminek hihetetlen módon örült is. Persze lehetne azért ilyen órájuk, mert mozognak vagy élsportolnak, de ők azért választották ezt, mert egyrészt nagyon jól néz ki, másrészt pedig így mindig látják, hogy ki keresi őket, vagy milyen üzenetet kaptak a telefonjukra.

Nem pont úgy alakítják tehát az életüket ahogyan mi gondoltuk mikor gyerekek voltak, de sikeresek, boldogok, szeretik az életüket és azt amit tanulnak, és nem is akárhogy menetelnek az iskolapadban előre. Azt gondolom, hogy nekünk pedig ez a legfontosabb. Hiszen mi akkor vagyunk boldogok ha őket annak látjuk. És a kisebbik fiam most például nagyon boldog ezzel az új szíjjal. Jól is áll már neki ez a kicsit elegánsabb vonal. Kezd felnőni ő is úgy látszik.