Ne félj tőle, válassz egy tökéletes csapatot!

Amikor az ember fejlében megfogan az ötlet, hogy saját céget alapít és belevág a vállalkozói világba a környezet hihetetlen sokszínűen tud reagálni. Nálam sem volt ez másképp. A szülők persze azonnal ágáltak a dolog ellen, mert féltenek. Féltenek, mert minden félretett forrásomat bele kell fektetnem valamibe, ami egyrészt egy bizonytalan világba kalauzol, másrészt pedig nyilván teljes mértékben rám tud dőlni, hogy ha valamit elrontok. Márpedig olyan szempontból teljesen jogos a tiltás, hogy én nem vagyok közgazdász. Építőipari szakembernek tökéletes vagyok, már nagyon sok csapatot vittem végig a vállamon egy-egy építkezésen, de saját cégem még sosem volt és nem is értek a pénzügyekhez vagy a vállalat vezetéséhez. Olyan szempontból viszont nem igazán értettem ezt a hatalmas ellenállást, hogy egészen konkrétan elmondtam mindenkinek, hogy megfelelő szakembereket és szakértő csapatot fogok magam mellé állítani.

Én ugyanis úgy vágtam bele a cégalapításba, ahogyan az a nagy könyvben meg van írva. Volt egy tökéletes csapat mellettem, akik szakmai tekintetben teljesen tökéletesen megoldották a feladatokat, volt egy pénzügyes kolléga, egy jogász és egy könyvelő mellettem. Persze aztán elég gyorsan lett egy olyan szakértő csapat is a vállalat segítőtársai között, aki a munkavédelem minden területén kiemelkedő szakmai tudással és tapasztalattal rendelkezik, hiszen elég gyorsan ráébredtem, hogy bizony nem fogom tudni ezeket a feladatokat egyedül ellátni. Nem értek a jogszabályokhoz, de törvényi kötelezettségem is volt a foglalkoztatásra minimum.

Felkerestem tehát az activesafety csapatát, akik a munkavédelmi feladatok ellátásában tökéletes és tényleg kiemelkedő segítséget nyújtottak már az alapításkor, és ez persze azóta sem változott semmit. A munkavédelmi koordinátor egészen egyszerűen fantasztikus eredményeket ér el, így pedig azt mondhatom, hogy mindenkinek csak javasolni tudom, hogy bátran vegye fel velük a kapcsolatot, akár már régebb óta működik a cége, akár újat kíván alapítani. Ne féljen senki sem a munkavédelem feladataitól, nem vérmesebb feladatkör mint a többi, pusztán egy ilyen lelkiismeretes és profi csapat szükséges mellé.