• Parafa - Biofesték - Asztalos munka
  Parafa - Biofesték - Asztalos munka
  Egyedi konyha, hálószoba, nappali bútorok, borospincék, kerti bútorok, térszerkezetek tervezése és kivitelezése tömörfából. Biofestékek, viaszok, olajok, lazúrok széles választéka bel- és kültérre egyaránt. Parafa padló- és falburkolatok, parafa hőszigetelők.
 • Legyen otthonában MINŐSÉG és SZÉPSÉG együtt!
  Legyen otthonában MINŐSÉG és SZÉPSÉG együtt!
  Parafa falburkolók széles választéka. Forduljon hozzánk bizalommal és tájékozódjon profi szakembertől. Telefonszámom: 0670 428 54 28
 • HÍVJON VAGY KÜLDJÖN ÜZENETET ÉS VISSZAHÍVOM!
  HÍVJON VAGY KÜLDJÖN ÜZENETET ÉS VISSZAHÍVOM!
  Telefonszámom: 0670 428 54 28 Email: info@ezalap.hu

Asztalos Munka

Asztalos műhelyem munkáiból kaphat egy kis ízelítőt és ha megjött az étvágya a különlegesen finom, tömörfából készült egyedi bútorokra, térszerkezetekre, örömmel tervezek és készítek Önnek igazán kedvére valót.

A természetes anyagok használata mindig közel állt hozzám. Így kerültem kapcsolatba a fával, az asztalos mesterséggel, amely meghatározza az életemet.

Minden eszközt megragadtam, hogy minél alaposabban megtanuljam az asztalos szakma csínyját-bínyját. Sok időt töltöttem idős asztalos mesterek gyantaillatú műhelyeinek különleges atmoszférájában, ellesve azokat az apró fortélyokat, amelyeket egy iskolában sosem tanulhattam volna meg.
Mindig elbűvöl, valahányszor egy kérges, szőrös pallóból, a gyalu nyomán előtűnik a fa gyönyörű erezete, rajzolata. Valahány fafajta, annyi szín, és illat. A cseresznye édes illata, meleg rózsaszínje; a kőris fehérlő aranya; a diófa mély barnája; a gőzölt bükk lágy karamellje; a habos jávor különleges aranyló fénye; a borovi fenyő finom gyanta illata, vörösbarna csomói, vagy a tölgy markáns férfias karaktere.
Az asztalos mesternek külön izgalmas terület az egzotikus fák világa, melyek között akad zebra csíkos, a lila amaranth más néven szív fa, vagy a fekete ében ,melyből a klarinét készül.
Egy bútordarab megszületése során a faanyag kiválasztása az asztalos munka egyik legizgalmasabb része. Kell ismernie az asztalos mesternek, melyik fának melyik része mire alkalmas, melyikből lehet jóféle álló évgyűrűs bejárati ajtót, borospincébe masszív hevederes asztalt, vagy éppen hajót készíteni, melyik kínálja magát egy karcsú szék támlájának, szaunának, vagy éppen egy rusztikus kerti padnak.
Kedves barátom, aki bútor restaurátor és fafaragó asztalos mester – mesélte, hogy inas korában két évig csak azt kellett figyelje, hogy az idős mesterek hogyan használják a különböző vésőket, gyalukat, asztalos szerszámokat, míg ő még csak kézbe sem foghatta azokat.
Ismerni kell a fák lelkét, tudni kell, hogyan lehet használni, melyik fa kíván nagyobb törődést, melyik szereti a pácolást, melyik inkább a viaszt, az olajozást, melyik szilaj, melyik szelíd.

Különösen érdekelnek a szokatlan, egyedi bútor megoldások. Szerencsére egyre több kedves megrendelőm lakását díszítik ezek.

Asztalos munkám megköveteli a nagyfokú precizitást, ma már ez a legkorszerűbb asztalosipari gépekkel, szerszámokkal és persze nagy odafigyeléssel könnyedén megvalósítható, legyen az akár egy mívesebb kisbútor, egy Terradom kupolaszerkezet  vagy éppen egy kerti pergola rendszer.

A különleges faanyagok felhasználása során szerettem bele a parafába, melyből kiváló tulajdonságai miatt remek padló, falburkolat, hőszigetelő készül. Ezeket vásárolhatják meg a honlap webáruházában.

A bútorok, faházak, parketta, vagy akár hajók felületének kezelésére pedig a hosszú évek óta tökéletesen bevált Biopin természetes festékcsaládot használom és ajánlom minden természetes életkörnyezetre vágyónak.

 

ASZTALOS MUNKÁK - HÍVJON MOST!
Minőségi, egyedi asztalos munkák készítése tömörfából. Egyedi bútorok, térszerkezetek, tervezése és készítése, ami Önnek igazán kedvére való.
Tel.: +36 70 428 54 28
E-mail: info@ezalap.hu
Weboldal: http://ezalap.hu/asztalos-munka.php
-10% KEDVEZMÉNY
HA BEMONDJA
A KÓDOT!
KÓD: 1935