Felületkezelés, favédelem természetesen, a BIOPIN termékeivel. Olajok, viaszok, lakkok, festékek, lazúrok, falfestékek, bútorápolók.
A fa ajándék, amelyet az ember élettere építésére, szépítésére kapott a természettől. Mivel véges mennyiségben áll rendelkezésünkre, igyekezzünk a felhasznált faanyagok élettartamát és szépségét hosszútávon megőrizni, hogy évek múltán is örömünket lelhessük benne. Mindannyian tapasztaljuk, hogy a fa kitermelés után is, mint élő anyag viselkedik emberöltőkön keresztül. Ezért célszerű megoldás természetes felületkezelő anyagokkal védeni, hiszen ezek az anyagok képesek a fa különleges adottságaihoz alkalmazkodni.

Ehhez szeretnénk segítséget nyújtani Önnek...

A kizárólag természetes alapanyagú olajok, viaszok, lazúrok, lakkok,  festékek minden felületkezelési igényt kielégítô termékcsaládot alkotnak. A "természetest a természetessel" elvet követve jobban kötôdnek a kezelendô felülethez (pl. fa, kô, kerámia), amely ezáltal sokkal tartósabbá, idôállóbbá válik, természetességét hosszan megôrzi, színével, illatával, egészséges felületével biztosítja lakóterünk harmóniáját.

Biopin WEATHER - idôjárásálló favédô bevonatok

Hol vannak a legélénkebb színű faházak? Északon, ott ahol téli napokon Európa időjárása születik.
A kültéri favédelem szemszögéből az esőzést és a jeges hideget épp úgy figyelembe kell venni, mint a szárazságot és a sugárzó napsütést.

A Biopin Idôjárásálló lazúr selyemfényû áttetszô színes ill. színtelen tartós lazúr, fafelületek kezeléséhez. Víz és idôjárásálló felületet képez. A filmréteg hosszútávon rugalmas marad, nem kártyásodik és ezáltal különösen könnyû felújítani. Erôs UV védelmet biztosít.

A Biopin Impregnáló olaj természetes impregnáló alapozó egy színtelen, növényi olajokból és gyantákból álló kül- és beltéri alapozó. Mélyen beszívódik a felületbe, ezáltal nagy ellenállóképességet biztosít az idôjárási viszonyokkal szemben és kitûnô alapja a további felületkezelésnek. Légzésaktív.

A Biopin Univerzális lakk egy strapabíró, átlátszó, befejezô kezeléshez ajánlott bel-, és kültérben. Idôjárás-, víz- és dörzsálló felületet képez. Hosszútávon rugalmas felületet biztosít. Magasfényû.

A Biopin Idôjárásálló festék jól fedô, vastaglazúr, hosszútávú védelemre kültéri fafelületekhez. Kiváló víz és idôjárásálló felületet képez.  A filmréteg hosszútávon rugalmas, nem kártyásodik ezáltal könnyen felújítható. Nagyon jó UV védelmet nyújt.

A Biopin Bóros favédôszer fakárosító rovarok és rothasztó gombák elleni megelôzô favédelemre alkalmas, vízben jól oldódó, szagtalan favédôsó. Fémre és üvegre nem káros.

Biopin GARDEN - élet a természetben

A fa minden természetközeli szemléletű kertben megtalálható, bútorzat és egyéb kerti kialakítások formájában. Az ultraibolya sugárzás elszürkíti a fát és tönkreteszi rajta a festéket.
A biopin termékek természetes olajai gondoskodnak a rugalmas filmréteg-képzésről, amely a kültéri fákat hosszútávon megóvja a széltől-víztől.

A Biopin Kertibútorolaj nedvességszabályozó növényi nyersanyagokból nyert speciális olaj. A fából készült kerti bútorok víztaszítóvá válnak. A fa mozgása jelentôsen csökken. A kertibútorolaj  (Teak színben és színtelen) változatban kapható.

A Biopin Kertifaolaj magas minôségû oldószer mentes speciális olaj kültéri fafelületek kezeléséhez mint pl. kerítéssek, pergolák, gyerekjátékok, fateraszok stb. A kiváló minôségû olajok impregnálják az új fafelületeket ill. felfrissítik a régit. Az ásványi pigmentek gondoskodnak a kellemes külsôrôl és megvédik a fát a korai szürkülésétôl.

Biopin LIVING - természetes környezet otthonában

Életminőségünket úgy tudjuk hosszútávon javítani, ha megtanulunk összhangban élni a természettel. A biopin zászlajára tűzte az egészséges termékek fejlesztésének és gyártásának feladatát. Elődeink megfelelően tudták értékelni a természetes alapanyagok kiváló favédelmi tulajdonságait.

A Biopin Keményolaj légzésaktív és víztaszító alap és befejezô kezelésre szolgáló anyag, erôs igénybevételnek kitett beltéri fafelületekhez. Növényi olajok és gyanták gondoskodnak az optimális védelemrôl és csillógó felületrôl.

A Biopin Keményviasz légzésaktív nemesítô végsô kezelés erôsebb igénybevételnek kitett fa, kerámia, tégla, járólap és parafa felületekhez. Antisztatikus.

A Biopin Falfesték oldószermentes légzésaktív felületet képez. Plafonok és falak beltéri felületkezeléséhez erôs fedôképességgel, jó kiadóssággal és mosásálló felülettel.

A Biopin Beltéri lazúr selyemmatt lazúr beltéri fafelületek kezeléséhez. Védi a fát a szennyezôdésektôl víztaszító és légzésaktív.

A Biopin Beltéri lakk selyemfényû védôréteg beltéri nemesítô kezeléshez. Víztaszító, könnyen kezelhetô felületet ad, amely hosszantartó rugalmasságot biztosít.

A Biopin Méhviaszlazúr áttetszô színes ill. színtelen lazúr beltéri fakezeléshez. A polírozás fokától függôen selyemmatt vagy selyemfényû felületet képez. Víztaszító, légzésaktív, antisztatikus.

Biopin FLOORS - tegye ellenállóvá padlóját

Mi más van nagyobb igénybevételnek kitéve egy házban, mint a padló? Szennyeződések és a nedvesség gyötri naponta felületét.
A biopin padló termékcsalád egyidejűleg nyújt védelmet és ápolást. Ezek a kitűnő favédők
kosz- és nedvességtaszító hatásúak, ráadásul a viaszolt padlók antisztatikusak és légzésaktívak is.

A Biopin Padlóolaj oldószermentes légzésaktív, padló alapozó és befejezô kezelésre alkalmas olaj, jó beszívódási és tapadási képességgel. A padlóolaj a puhafát és a parafát ellenállóvá, dörzsállóvá, szennyezôdés-, és vízállóvá teszi. A színtónusokat enyhén mélyíti, és élénkíti a fa erezetét.

A Biopin Padlóviasz oldószermentes, folyékony viasz természetes viaszokból és növényi olajokból beltéri felületkezelésekhez. A kezelt felületek víz- és szennytatszítóak, légzésaktívak, antisztatikusak.

A Biopin Padlóápoló oldószermentes légzésaktív ápoló és tisztító koncentrátum viaszolt vagy lakkozott fapadlók, linóleum számára. A felületet víz- és szennytaszítóvá teszi.

A Biopin Padlólakk selyemfényû, oldószermentes lakk strapabíró felületnemesítéshez beltérben. Víz- és szennyezôdéstaszítóvá teszi a felületet. Magas növényiolaj tartalmának köszönhetôen jó beszívódási és tapadási képességekkel rendelkezik. Rugalmas felületet eredményez.

Biopin FURNITURES - kényelmes otthonérzet

A modern tömörfabútorok vagy antik gyöngyszem-bútortárgyak a különleges felületkezelés révén nyerik el eredeti szépségüket. Ebben segítenek a biopin méhviasz-termékek és bútorolajok, kiemelve a fa eredeti karakterét. A légzésaktív felületek víztaszítóvá és selymes fényűvé válnak.

A Biopin Méhviasz készítmény beltéri felületkezeléshez és ápoláshoz. Síma, selyemfényû felületet ad. Légzésaktív, antisztatikus és víztaszító felületet képez.

A Biopin Teak-olaj ápoló és védô színtelen speciális készítmény növényi nyersanyagokból. Kiemeli a fa erezetét, színét. A felületnek enyhén selymes fényt kölcsönöz. Víz- és szennytaszító.

Biopin MARINE - tengervízálló felületvédelem

Sehol máshol nincs olyan nagy igénybevételnek kitéve a fa, mint a tengeren.
A biopin laborokban olyan termékeket gyártanak, amelyek ennek figyelembevételével készültek. A hajóolaj és hajólakk magas faolajtartalmának köszönhetően kiválóan alkalmas a tengervizes környezetbeli fakonzerválásra, favédelemre. Hosszútávú rugalmasságot, kiváló beszívódási és tapadási képességet biztosít

A Biopin Hajóolaj idôjárásálló speciális olaj kültéri fakonzerváláshoz. Az igen magas faolajtartalom gondoskodik a hosszú távú rugalmasságról és kiváló beszívódási, tapadási tulajdonságokról.

A Biopin Hajólakk elasztikus és dörzsálló színtelen lakk kiváló terülési tulajdonságokkal, erôs igénybevételhez. Szélsôséges idôjárási viszonyokat jól bírja. A magas faolajtartalmának köszönhetôen tengervízálló.

A Biopin Cinkporfesték kiváló minôségû, rozsdagátló alapozó, amelynek alapja a hagyományos faolajfôzet és aktív korrózió ellen védô pigmentek.

A Biopin Vascsillám festék kiváló minôségû, rozsdagátló másodalapozó, amelynek alapja a hagyományos faolajfôzet és aktív korrózió ellen védô pigmentek.

A Biopin Lakkfesték növényi oldószertartalmú félfényes fedôlakk, amelynek alapja a természetes gyanta/faolajfôzet. Kiváló fedô-, mechanikai- és idôjárásálló tulajdonságokkal rendelkezik.

Biopin Basic - segéd anyagok

Különleges ápolásra kezeletlen vagy olajozott keményfabútorok kezeléséhez (teak, paliszander, akác, stb.) de fenyőfélék kezeléséhez is alkalmas (borovi, lucfenyő, stb.) beltérben. Időjárásálló fákhoz mint a teak és az akác kültérben is alkalmazható. 

A biofesték napjainkban


A növényi olajok, viaszok és gyanták a felületkezelés hagyományos alapanyagai. A modern vegyipar fejlődése ugyan átmenetileg háttérbe szorította a természetes alapú biofestékeket, napjainkban azonban egyre többen vannak, akik az egészségesebb, természetközelibb, környezettudatosabb életmódot választják és a biofestékek kínálta utánozhatatlan természetes szépségét és utolérhetetlen minőségét otthonukban szeretnék látni.

Miért válasszon biofestéket?

Természetesen szép  - a biofestékkel kezelt fafelület megőrzi és kiemeli a fa természetes szépségét, tökéletes harmóniát teremt és kellemesen selymes fényű, bársonyos tapintású felületet eredményez.

Egészséges - az Biopin biofestékek évezredek óta ismert természetes alapanyagokból készülnek, a szintetikus festékekre jellemző ismeretlen, vagy egészségkárosító anyagokat nem tartalmaznak. Tudjon meg többet az egyes összetevőkről >>

Környezetbarát -  A biofestékek megújuló, természetes nyersanyagokból készülnek. Szintetikus anyagokat nem tartalmaznak és a gyártás során sem keletkeznek melléktermékek. Előállításához nincs szükség komoly vegyipari háttérre, magas energiabefektetésre, kőolajra és egyéb környezetkárosító anyagra. A biofestékek természetes úton bomlanak le, visszakerülnek a természetes körforgásba, és nem hagynak maguk után veszélyes hulladékokat.

Sokoldalú - Az Biopin biofestékek rendkívül sokoldalúan felhasználhatóak, segítségükkel a ház körül előforduló bármilyen festési, felületkezelési feladat megoldható. Alkalmas falak lélegző, páraáteresztő festéséhez, fa, parafa, kövek, natúr kerámiák impregnálására, (nincs vessző!) szabadban és beltérben egyaránt.

Gazdaságosan felhasználható - a biofestékek rendkívül kiadósak, veszteségmentesen és maradéktalanul felhasználhatóak. 1 liter olajjal 15-33 m2, 1 liter viasszal akár 100 m2 kezelhető. Így 1 m2 olajozott-viaszolt felület anyagköltsége kb. 500-600 Ft. A biofesték felhordásához nincs szükség külön beruházásra, mindössze ecsetre és törlőruhákra. Ismerje meg az Biopin biofesték felhordásának egyszerű szabályait a tökéletes felület eléréséhez >>

Tartós és könnyen ápolható - az Biopin időtálló és kopásálló védelmet biztosít. A biofesték egyenletesen és természetes patinával öregszik, együtt él és érik a kezelt fával, bútorral, hosszabb idő után sem kelt ócska, kopott, elhasznált benyomást. A biofesték portaszító bevonata saját, természetes ápolószereivel könnyen tisztítható. Csekély odafigyeléssel hosszú ideig friss és „jól ápolt” marad. A biofestékkel kezelt felület gyorsan és egyszerűen felújítható, sérülés esetén egyszerűen, akár kis felületen is javítható.

Pozitív épületbiológiai hatású - a nyílt pórusú felületkezelés eredményeképpen a biofesték élni, lélegezni hagyja a kezelt felületeket, így azok természetes módon szabályozzák a lakás klímáját. Képesek felvenni és tárolni a nedvességet, hogy aztán szárazabb időszakban adják le.