Neked is fontos, hogy családod egészséges környezetben éljen?


Nézz körül nálunk! Mi hosszú távú megoldásokat kínálunk számodra.

Ragasztható parafa padlók
Pattintható parafa készparketták
Pattintható szines parafa készparketták
Parafa falburkolók
Parafa hôszigetelôk

Ahol fontos az otthon melege...

Vajon vetekszik-e legkényelmesebb lábbelid viselése a mezítláb járás élményével?

Gondolj csak bele:
Hogyan érzed magad, amikor az egész napi munkából elgyötörve hazaérkezel?!

Ugye  legszívesebben már a küszöbről a sarokba hajítanád a cipődet, hogy végre kínyújtóztasd lábait.
Ha Neked is pici gyermeked van, melyek a leggyakrabban elhangzó figyelmeztetések?

-Vedd föl végre a papucsod!
-Ne ülj a földre, mert megfázol…

Kiscsoportos óvodásoknál végeztek egy kísérletet. A játszószoba padlójának egyik részét kővel, másikat laminált padlóval a harmadik részt parafával burkolták és néhány percen belül az összes gyermek a parafa burkolaton játszott. Ott érezték legjobban magukat.
Te is meggyőződhetsz róla, a legideálisabb beltéri burkolóanyag, a PARAFA.

Kiváló minőségű parafa padlók, falburkolók, hő-, és hangszigetelők a WICANDERS-től.


Kiváló minőségű parafa padlók, falburkolók, hő-, és hangszigetelők a WICANDERS-től.


 A mediterrán országokban már évszázadok óta jó ismerik és alkalmazzák a parafát. Legnagyobb mennyiségben  az építôipar használja fel padló- és falburkolóként. A világ vegyiparának fejlôdése révén megjelenô hatékony, természetes alapú és/vagy szerves hôszigetelô anyagok mellett a természetes parafa háttérbe szorult.

Napjainkban azonban ismét reneszánszát éli egyedülálló mûszaki tulajdonságainak speciális területeken való alkalmazhatóságának és természetes voltának köszönhetôen.

Az 1868-ban svédországban alapított Wicanders cég egy olyan márkanévvel jelent meg, amelynek hírneve hosszú évek során alakult ki, és az igényes vevôkörnek az erôs, tartós, természetes padló burkolatot jelenti, mégpedig a legmagasabb minôségi színvonalon.

Minden Wicanders parafa padló burkolónak a lényege a természetes parafaréteg (parafa mag), amely az alsó és felsô rétegek között elhelyezkedve biztosítja a parafa burkolatok (úgy az úsztatott padlók, mint a ragasztott burkolatok) különlegességét. A Wicanders padló-, és falburkolatokat különleges tulajdonságaik teszik ideális burkolóanyagokká a magán illetve az üzleti élet minden területén.

A parafa jellemzői

tarósan, kitűnő hőszigetelő képességű
páraáteresztő, légáteresztő, páraelvezető képességű
vízálló, víztaszító, sejtszerkezetébe a nedvesség még kapilláris úton sem szívódik fel ->fagyálló
széles hômérsékleti tartományban -200 0C és + 130 0C között alkalmazható nehezen éghető, égéskésleltető tulajdonságú, láng hatására csak lassan szenesedik, égéskor gyengén füstöl, tûz esetén klorid, cianát, vagy egyéb toxikus anyag nem fejlôdik belôle ózon és UV sugárzás álló
bogarak, rágcsálók nem támadják meg
penész, baktérium és korhadás álló, vegyileg semleges, nem károsítja a vele érintkezô anyagokat
ellenáll a kôolaj származékoknak, a lúgoknak, savaknak, szerves oldószereknek
rugalmas sejtszerkezetű, jól hajlítható, kiváló rezgéscsillapító
nyitott, összefüggő pórusszerkezete miatt jó hangelnyelő, lépésálló
nagy terhelhetőségű, terhelés hatására oldalirányú kitérés nélkül nyomódik össze
antisztatikus, nem vezeti az elektromosságot, egyszerűen szabható, vágható
élettartama korlátlan

Cork Master, Wood-o-cork, Ipocork ragasztott parafa padlóburkolók

Mindhárom parafa termékcsalád teljes kollekciója azonosan fektethető, így korlátlan lehetőséget biztosít a kombinációkra. Különösen nagy, összefüggő felületek burkolására ajánljuk; a parafa kitűnően alkalmazható olyan helyiségekben, ahol a bútorzatot vagy a berendezést az aljzathoz kell rögzíteni. A parafa burkolat fektetése sima, nedvszívó aljzatra történik.

Wood-o-Floor, Cork-o-Floor, Corkstyle ragasztás nélküli pattintós parfa készparketták

Meglévő, sima aljzatra fektethető. Aljzatszigetelés nem szükséges, mivel a panelek hátoldalán 1,3-3 mm agglomerált parafa lépés hangszigetelő található.

Így pattintható egymásba a corklock parafa padlólap
http://ezalap.hu/teszt/teszt/images/loclogo.jpg
A parafa loc-system előnyei

    Rendkívül gyorsan és könnyen kezelhető, mivel nincs ragasztás,  nincs száradási idő
    Újra felhasználható, sérülések nélkül könnyen felszedhető
    Balkezes emberek is kényelmesen tudják a fektetést elvégezni, mivel a munkálatokat úgy a helyiség bal, mint a jobb oldalán elkezdhetjük.

Parafa falburkolók

DEKWALL díszítő parafa burkolat esztétikai megjelenéséből adódóan nem igényel felületkezelést. Önállóan is beépíthető. A parafa anyagából adódóan a belső felületi hőmérsékletet megemeli, így kellemes komfortérzést is fokozza. A parafa burkolat magas frekvencián jó hangelnyelő képességű, ezért a burkolt falszerkezet léghang-gátlását is javítja.

Ipari parafák

Az egyedülálló tulajdonságokkal rendelkező expandált parafa olyan termék, amelyet gyakran használnak hő-, hang- és rezgés elleni szigetelésre. Ideális megoldás azoknak, akik gazdaságos és a gyakorlatban jól, egyszerűen alkalmazható terméket keresnek.

Színes burkolatok

gránitmintás parafa burkolatok
Stockholm (Concerto) alapmintázatú, hajópadlószerű parafa burkolat, transzparens festékkel ellátott felülettel
Színes gumiörleménnyel kevert préselt parafa burkolatok
Amsterdam alapmintázatú, transzparens festékkel ellátott felületű parafa burkolat


Parafa ismertető


Kereskedelmi használatra elsősorban a paratölgy (Quercus suber) fáját termelik ki. A világ legnagyobb parafatermelője Portugália.

A parafa különösen dugónak alkalmas, mert rugalmas, ugyanakkor a nedvességet nem engedi át. A világban termelt parafa mintegy 60%-ából dugókat készítenek. Mivel nagyon könnyű, halászúszókhoz és bójákhoz is jó, de használják padlónak, sőt, tűzállósága miatt legújabban a rakétatechnológiában is. Házak külső téglájának is használták már. Egyéb kedvező tulajdonságai (rugalmasság, hőszigetelés, hangszigetelés, rezgéscsillapítás) a légbuborékszerű sejtecskék rugalmas összekapcsolódásának köszönhetők. A parafa 1 cm³-ében körülbelül 40 millió ilyen sejt van. A burkolóanyagnak használt, hántolt kérget megőrlik. A megőrölt szemcséket a parafában lévő gyanta mindenféle adalékanyag hozzáadása nélkül is rögzíti egymáshoz, de ragasztókkal ez a kötés még jelentősen szilárdítható. Ezenkívül olajban úszó kuplungok lamellájaként használták motorkerékpárokban a hetvenes évekig.